Markiser – Inspiration og købsguide

Der kan være mange tusind kroners forskel på de billige og de dyre markiser. Ikke blot kvaliteten afgør prisen, men om markisen skal være med eller uden motor, om den skal monteres, og om kassetten er åben eller lukket, har stor betydning for prisen.

Se her, hvordan du vælger den rette markise og sparer penge.

stribet-markise
Denne flotte Markilux markise til ca. 24.000 kr. forhandles bl.a af Moogie.dk

Slutprisen på markisen afhænger af de nævnte faktorer, og du kan gøre dig mange overvejelser, før du tager den endelige beslutning.

Få besøg af gardinbussen-prisgaranti.dk

Se det store udvalg af markiser på din egen adresse!

  • 100% gratis og uforpligtende
  • Prisgaranti + rabat på alle markiser
  • Dækker hele Danmark
  • Book online 24/7

Se hvad der gør en markise billig

Når du skal finde ud af, hvor meget din nye markise koster, så er der flere ting, som du bør undersøge.

Der er stor forskel på priser ved de forskellige forhandlere, og prisen afhænger i høj grad af det følgende:

  • Hvor kraftig stellet er og kvalitet af stoffet (måles i gram pr. m2)
  • Har markisen åben eller lukket kassette
  • Skal du have drejestang eller motor – og ekstraudstyr som vejrsensor og varmelampe
  • Skal den monteres af en fagmand eller vil du selv gøre det
  • Hvor bred markisen er og hvor stort et udfald

Ved at overveje disse punkter grundigt, før du undersøger priser, kan du spare mange penge.

Gode kvalitets markiser er dyrere

Det er vigtigt at undersøge, hvor god kvaliteten af materialerne til markisen er. Stellet bør være fremstillet af rustfrie materialer såsom pulverlakeret aluminium i kraftig kvalitet eller rustfrit stål og have en høj bærestyrke.

Kvaliteten af armene på stellet er vigtig, og dobbeltfjedre eller gastrykcylindre i leddene gør markisen mere modstandsdygtig overfor vind, og holder dugen godt udspændt.

Dugen bør være smudsafvisende og vandafvisende, og i en kraftig kvalitet.

Selv om du køber en markise af god kvalitet, anbefales det at den rulles ind, når det blæser og regner.

Stort set alle fabrikanter giver en garanti på 5 år på stoffet og 10 år på stellet, og det bør du garantere dig, før du bestiller.

De billigste markiser starter ved ca. 2.000 kr.  i byggemarkederne, men de er ikke af høj kvalitet.

Skal du have en markise af en god og kraftig kvalitet, starter priserne ved minimum 8.000 kr. for en markise med drejestang og uden kassette.

Blandt de gode producenter finder du bl.a. Faber, Viking, Sega, Acrimo, Benchmark, Markilux og Varisol.

Inden du bruger en formue så giv det lige en ekstra tanke. Der er ingen tvivl om, at man får hvad man betaler for.

Men måske det giver mening at købe knap så dyrt og så skifte ud efter nogle år. Det afhænger meget af hvad du har det godt med.

Funktionerne skal naturligvis være i orden.

Markiser med lukket kassette er dyrere end åben kassette

For at beskytte din markise mod vind og regn, er det vigtigt at den enten monteres under et halvtag, eller at den rulles helt ind i en kassette.

Du kan vælge mellem tre typer af kassetter:

  • Markise med åben kassette. Her rulles markisedugen sammen omkring en stang, og stoffet er ikke beskyttet af noget. Denne slags markise kan du roligt benytte, hvis den bliver beskyttet af dit tag eller andet.
  • Markise med lukket kassette. Her rulles dugen helt ind i kassetten, og det er en god idé, hvis der ikke er anden beskyttelse fra et overhæng på huset. Både dug og stel er beskyttet inde i kassetten.
  • Markise med halvåben kassette. Her rulles markisedugen ind i en kassette, der har tag øverst. Ofte sidder der en lang metalstang langs den yderste kant på markisen,  så den halvåbne kassette ligner en lukket kassette, når markisedugen er rullet ind. Det er dog kun dugen, og ikke armene på stellet, der er beskyttet i den halvåbne.

Det koster som regel 2-3.000 kr. mere for en markise med kassette i forhold til en uden kassette, og selv de helt billige koster minimum 7.000 kr. med en lukket kassette.

Få besøg af gardinbussen og få præsenteret et stort udvalg af markiser –  100% gratis og uforpligtende.

Dækker hele DK

Markiser til terrassen

falke miranda terrassemarkise
Miranda markisen fra Falske fås op til 17 meters længde

Det første beslutning omkring din terrassemarkise, er at du vælger den rigtige størrelse på markisen. Skal pladsen under markisen være som et hyggekrog, hvor der er plads til et cafébord og en behagelig stol, så kan du nøjes med en lille markise på 250 cm x 150 cm. De fleste forhandlere af markiser sælger markiser op til 700 cm, som f.eks. Dupp.dk her.

Vil du have plads til spisebord og hyggekrog, så bør du vælge en meget stor markise på 700 cm x 1700 cm. Du kan tage et målebånd og måle på terrassen hvor stort området er i forhold til de møbler, som du gerne vil have plads til.

Disse forhandlere sælger meget store markiser:

  • Falke Markiser her sælger terrassemarkiser der er helt op til 1700 cm i længden og 700 cm i bredden. Det er modellen Miranda.
  • Profil Markiser her sælger en terrassemarkise, som er op til 1200 cm i længden. Det er modellen Design.
  • Kvalitetsmarkiser.dk her sælger også markisen Hera Topline, som fås i en størrelse på op til 1300 cm i længden.

Du kan således få en markise, der er på størrelse med en stor spisestue.

Hvor meget blæst kan markisen holde?

Terrassemarkiser testes for hvor meget blæst de kan holde til, og det kan være en god idé at spørge forhandleren om, hvor meget vind den pågældende markise kan holde til, før du køber den.

Terrassemarkiserne bliver typisk testet i en vindtunnel i forskellige vindstyrker, og opdeles i klasser:

  • Vindklasse 1. Markisen og beslagene er godkendt til 5,5 til 7,4 m / s – kaldes jævn vind.
  • Vindklasse 2. Markisen og beslagene er godkendt til 7, 5 til 10,4 m / s – kaldes frisk vind.
  • Vindklasse 3. Markisen og beslagene er godkendt til 10,5 – 13,4 m/ s – kaldes hård vind.

Det er især kvaliteten af markisearmene, som afgør hvor holdbar markisen er. Det er et EU-krav, at markiserne er CE – mærket i forhold til vindklasser, og i henhold til standarden SS – EN 13561.

De fleste markiseforhandlere sælger markiser, som er testet til vindklasse 2. Bor du et sted, hvor det blæser meget, eller vil du gerne være sikker på, at markisen er så holdbar som muligt kan du vælge vindklasse 3.

Hvis du gerne vil have en markise, som er testet til vindklasse 3, kan du  f.eks. vælge alle terassemarkiser fra Falke Markiser eller Hera eller Trendline fra Kvalitetsmarkiser.dk. Sunpro 5.o fra Intermarkiser er også testet til vindklasse 3.

En god investering kan være en terrrassemarkise med motor samt automatisk vind-og sol-føler, så markisen automatisk rulles ind, når det blæser for meget. De fleste markiser har denne mulighed, og du kan f.eks. købe en Benchmark markise med vindføler hos Markiseeksperten.dk her.

Vælg en gennemfarvet dug af acryl i den rette farve

Du bør vælge en god gennemfarvet akryldug på ca. 300 g/m2. Den skal være behandlet, så den er modstandsdygtig over for UV-stråling, og så den er vandafvisende. Nogle duge er behandlet med nano-teknologi, så de er meget smudsafvisende, og skal vedligeholde i mindre grad end andre duge.

Som udgangspunkt er en akryldug stærkere og mere holdbar end en polyesterdug, eller en dug, som er fremstillet af en blanding af akryl og polyester. Akryl er også mere modstandsdygtigt over for blegning af solen.

Du bør sikre dig, at forhandleren/producenten giver 5 års garanti på dugen, da nogle kun giver 2 års garanti på markise og dug.

Få besøg af gardinbussen-prisgaranti.dk

Se det store udvalg af markiser på din egen adresse!

  • 100% gratis og uforpligtende
  • Prisgaranti + rabat på alle markiser
  • Dækker hele Danmark
  • Book online 24/7

6 forskellige størrelser med lukket kassette

Hos Moreland sælger de markiser i 6 forskellige størrelser og 4 forskellige farver (grå, sand, hvid og sort). Størrelserne er:

  • 250x200cm
  • 300x200cm
  • 300x250cm
  • 350x250cm
  • 350x300cm
  • 400x300cm

Alle varianter går under betegnelsen “Essence” og kommer med en lukket aluminiums kassette. Selve dugen er 280 g/m2 og produceret i polyester.

De leveres med en dansk monteringsvejledning og diverse beslag mv. til opsætning på mur.

Alle modeller kommer med et ergonomisk håndtag til manuel op- og udrulning af markisen.

Når sæsonen er slut kan markisen let rengøres med sulfovand og en blød børste (husk at den skal være tør inden den rulles sammen for sæsonen).

En markise med motor koster 1.000 – 4.000 kr. ekstra

Du kan få markiser med drejestang og/eller motor. En drejestang er væsentlig billigere end en motor, og du skal regne med at betale optil 4.000 kr. ekstra for en markise af høj kvalitet med motor og fjernbetjening.

Du kan dog få billige halvåbne markiser fra ca. 5.000 kr. med motor.

Det er en dejlig luksus, at du ikke selv skal dreje på en drejestang, men blot kan trykke på en knap for at få markisen frem og tilbage.

Vælger du markiserne fra Moreland (som nævnt ovenfor), så har du mulighed for at få en motor og fjernbetjening for ca. 1.000 kroner oveni.

Derudover kan du tilknytte en vind-, regn- og sol-sensor til motoren for minimum 1.500 kr. ekstra, og få markisen til at rulle sig sammen, når vejret er dårligt. På den måde forlænger du levetiden.

Du kan også installere en varmelampe, så kan du sidde under markisen selvom det er koldt udenfor. Varmelamper koster ca. 3.000 kr.

Spar penge på gør-det-selv montering af markisen

Prisen på en ny markise afhænger i høj grad af, om du skal have den monteret, eller om du er gør-det-selv mand eller kvinde og selv vil montere den.

Ved alle forhandlere af markiser kan du tilkøbe montering:

  • Gardinbussen-prisgaranti.dk
  • Markise Gruppen forhandler Varisol og Faber
  • Garant forhandler Faber og Acrimo
  • Garlux er forhandler af Faber
  • Viking sælger og monterer deres egne markiser
  • Sega sælger og monterer deres egne markiser
  • Markiseeksperten er forhandler af Benchmark
  • Moogio er forhandler af Markilux

De fleste firmaer tager ca. 3.500-6.000 kr. for montering af en markise afhængig af om det er med eller uden motor. Du kan derfor spare mange penge på selv at montere den.

Du skal være opmærksom på, at markisens motor kun må tilsluttes af en autoriseret elektriker, men du kan da vælge selv at installere markisen, og så få markisefirmaet til at tilslutte motoren for dig for ca. 1.500-2.000 kr.

Prisen afhænger af størrelsen på markisen

Det siger sig selv, at prisen på markiser afhænger af, hvor store de er.

For markiser af en høj kvalitet, skal du regne med at betale ca. 600-1.500 kr. pr. ekstra meter i bredden, og ca. 1.000-2.000 kr. pr. ekstra meter i udfaldet udover grundprisen.

En markise i god kvalitet i størrelsen 250 x 150 cm koster således minimum ca. 8.000, hvor en med størrelsen 500 x 150 cm koster minimum ca. 12.000 kr.

Køb den rigtige markise

Der er mange ting, som du bør overveje, før du køber din nye markise. Først og fremmest bør du overveje, hvor god en kvalitet markisen skal have, om en billig markise vil være god nok og om du kan leve med manuel oprulning eller en motor vil være rart.

  • Hvor de billige forhandlere starter med priser på 2.000 kr. for en markise med åben kassette uden motor, starter priserne på markiser af højere kvalitet ved 8.000 kr. Til gengæld får du en højere kvalitet på stellet og dugen og en længere garanti, så du kan regne med, en meget længere holdbarhed. Læg mærke til hvor kraftigt stellet er, hvorledes leddene i markisens arme er sat sammen og hvad stellet er fremstillet af.

Derudover kan du overveje det følgende, før du køber:

  • En markise med motor og fjernbetjening er som regel minimum 4.000 kr. dyrere end en med drejestang, så det er også en stor investering.
  • Montering er ofte en stor del af prisen, og du betaler minimum 3.500 kr. for at få  den monteret. Er det en markise med motor kan du regne med at betale op mod 6.000 kr. Du må gerne selv installere markisen, men motoren skal installeres af en autoriseret elektriker.
  • Dernæst betyder det meget for prisen, om du vil have en lukket, halvåben eller lukket kassette. Hvad enten du vælger en billig eller en dyr markise, skal du regne med at lægge minimum 2.000 kr. oven i prisen.
  • Det betyder selvsagt noget for prisen hvor bred den skal være, og hvor stor udfaldet skal være. Men der er ikke så stor forskel og en dobbelt så stor markise er ikke dobbelt så dyr, men du skal regne med ca. 1.000 kr. ekstra pr. ekstra meter.

Du kan bedre sammenligne priserne mellem de forskellige forhandlere, når du husker at få spurgt ind til de ovenstående punkter.

17 kommentarer til “Markiser – Inspiration og købsguide”

  1. Hej Michael
    Puha det kan godt være lidt af en jungle at finde hoved og hale i alle mulighederne indenfor markiser.
    Så et spørgsmål til dig : Vi skal have en markise på 550×350 med motor, levering og montering, vi har max 20000 kr, har du en eller to ideer til hvilket mærke / model der er derude på markede ? Hvor gør vi det bedste køb efter din mening.
    På forhånd tak Vh Claus Andersen

    Svar
    • Hej Claus

      Jeg forstår godt at markedet føles en smule uoverskueligt. Måden jeg selv ville gribe det an på var at booke et besøg af 2 forskellige firmaer og få et tilbud fra dem hver især. Jeg har kun hørt godt om Falke Markiser, så her ville jeg selv indhente tilbud.

      Derudover bør du få et tilbud fra Gardinbussen-prisgaranti.dk, som altid giver prisgaranti plus yderligere 5% rabat – Det er da værd at tage med.

      PS. markiser er typisk lidt billigere uden for sæson, så lige nu er et rigtig godt tidspunkt at indhente priser på. 🙂

      Svar
  2. Hej Mikael,

    Vi bor på 7. etage med en overdækket altan. Vi vil gerne have en markise, som dækker “hullet” ind til altanen, sådan at vi kan sidde der om aftenen, med et varmeapp. Hvad skal vi kigge efter?
    De bedste hilsner
    Rosemarie

    Svar
    • Hej Rosemarie

      Jeg er lidt i tvivl når du skriver at markisen skal dække hullet IND til altanen.
      Er det du mener, at I gerne vil have en slags “vægge” rundt på de tre sider af altanen, men at disse skal kunne fjernes/rulles op?

      Det kalder vi på dansk en “sidemarkise” (på engelsk Balcony Cover).

      På fx. Moreland kan du finde lidt forskelligt: https://www.moreland.dk/da/products/laesejl/?productgroupid=5264

      Dog vil meget afhænge af størrelsen på jeres altan.

      Mvh.
      Mikael

      Svar
  3. Hej Mikael.

    først og fremmest tak for en god artikel.

    Jeg står og skal købe en markise til min altan, men er kommet i tvivl om hvornår jeg skal gøre dette, sommer en unægteligt nok slut for i år så mit spørgsmål går på.

    1. Er der nogle pris forskel ved at købe den “uden for sæson”?
    2.hvor meget regn kan de tåle? (er godt klar over det kommer an på hvor tæt det er syet men jeg har ingen ide om hvor meget er meget?

    Svar
    • Hej Hassan,

      Tak for de gode spørgsmål.

      Ad 1) Ja det kan der være. Mange forretninger vil gerne sælge ud af de varer de har købt ind, så du bør kunne finde gode tilbud på markiser når du kigger udenfor sæsonen. Dog er det ikke sikkert, at de firmaer som udelukkende sælger markiser vil have off-season tilbud.

      Mit bedste bud er at holde øje med tilbudsaviser og evt. tilmelde dig nyhedsbreve for de webshops hvor de sælger den type markise du er på udkig efter.

      Ad 2) Det er i princippet ikke så meget “regn” der er problemet. Det handler mere om, at de ikke har godt af, at være våde i længere tid. Så derfor er det nok umuligt at svare på dit spørgsmål. I hvert fald hvis du gerne vil vide hvor mange millimeter det må regne 🙂

      Udgangspunktet er, at de fleste af de “mellem til dyre” markiser der sælges i Danmark, kan klare det danske vejr. Så længe du behandler dem som vejledningen foreskriver.

      Mit råd er, at lade være med at købe alt for billigt og så sikre, at markisen for lov til at tørre og ikke kommer til at stå rullet sammen i våd tilstand alt for længe ad gangen.

      Mvh.
      Mikael

      Svar
    • Hej Bjørn,

      Tak for din spørgsmål. Umiddelbart er det lidt svært at svare på, for i sammenligning med hvad?

      Det første jeg vil sige er, at det er god kvalitet til prisen og langt bedre end de billige modeller du kan købe hos nogle af lavpris byggemarkederne.

      Men sammenligner man med de 3-4x dyrere mærker, så er de naturligvis ikke samme top kvalitet.

      Så det er lidt smag og behag, samt hvor meget man har råd til at betale.

      Med venlig hilsen
      Mikael

      Svar
  4. Hej Lasse,

    Jeg kender ikke specifikt til de pågældende modeller og heller ikke til, at der skulle være lavet markise tests af de to op mod hinanden.

    Så jeg kan ikke gøre meget andet end at gætte.

    Om den ene er bedre end den anden, tør jeg slet ikke svare på, men hvis du passer godt på markisen fra Bilka, så tror jeg godt at den kan holde i 8-10.

    Passer du ikke godt på den, så kan den naturligvis ikke 🙂

    Mvh
    Mikael

    Svar
  5. Hej
    Kender du denne Valencia hellukket markise antracit fra Bilka med motor som man lige nu kan købe for 8700 kr. for 5 meter i Bilka. Normalpris ca. 12000. kr. Er med det er i den billige ende men er det mon bedre end den man kan få i harald Nyborg til 6400 også med motor og hellukket som Sunsha har lavet. Kan sådan en bilka markise ikke godt holde 8-10 år vil du tro?

    Svar
  6. Hej igen Niels,

    Det vigtige er, at I ruller markisen ind når I ikke bruger den. Er den blevet våd, så lad den gerne tørre inden den rulles ind. Den har meget svært ved at tørre når den er rullet sammen.

    Langt de fleste markiser kan godt tåle noget vand, men det er klart, at jo billigere du ender med at købe, desto dårligere kvalitet stof vil du nok også ende med.

    Du skal ikke være bekymret for armene. De er designet til formålet (men igen… pris og kvalitet hænger ofte sammen).

    Mvh
    Mikael

    Svar
  7. Hej igen Mikael,
    Jeg er kun bekrymret for regn der slår op på dugen. I artiklen overfor står der for den halvåbne “Det er dog kun dugen, og ikke armene på stellet, der er beskyttet i den halvåbne”. Skal man også være bekrymret for armene?
    Som sagt er det mest dugens holdbarhed der er min bekymring og da den i vores tilfælde ikke er dækket af noget tag kunne kunne regn være et problem?
    VH.
    Niels

    Svar
  8. Hej Niels,

    Jeg kan da i hvert fald gøre et forsøg 🙂

    Først har jeg brug for at vide, hvorfor du tror, at det måske kan være et problem med en halvåben uden motor?

    Mvh
    Mikael

    Svar
  9. Kære Mikael,
    Vi har en vestvendt gavl hvor vi vil sætte en markise op (5m bred og 3,5m dyb). Den lukkede er klart at fortrække men – hos Viking markiser – meget dyr og kun med motor. Prismæssigt foretrækker vi klart den halvåbne og uden motor. Vi er i tvivl, om det går an med den halvåbne til en vestvendt gavl. Kan du svare på det?
    VH. Niels

    Svar
  10. Hej Niels,

    Du har helt ret. Derfor har jeg nu også opdateret artiklen. Heldigvis kan man finde de store markiser til nogenlunde samme pris som først angivet, men de skal blot indkøbes syd for grænsen.

    mvh
    Mikael

    Svar
  11. Hej Mikael,

    det gør pokker til forskel med prisen, hvis man går fra 2,5 til 3,0 m i udfald, så den hellukkede, du har fundet, er faktisk ikke så billig alligevel. Nærmest tværtimod. man kan da sagtens finde en, der er billigere – også med motor.

    Svar

Skriv en kommentar